Kemična čistilnica in pralnica Novak

Kemična čistilnica NOVAK - Lakotence 7 - Ljubljana, Šiška

  Kemična čistilnica Šiška telefon    Kemična čistilnica in pralnica Novak Facebook

cistilnica-novak02.jpg

Čistilnica Novak zemljevid

Praznični delovni čas 2019/20

Cenjene stranke obveščamo, da bo dne 24.12.2019 in 31.2019 čistilnica odprta le do 16h. Dne 27.12., 28.12. ter 4.1.2020...

več...

Poletni delovni čas 2019

V mesecu Juliju in Avgustu smo odprti med 08h - 12h in med 15h - 19h. Sobote zaprto. Dopusti (zaprto) 29.7. - 09.08.2019...

več...

-20% na preproge

V Juliju 2019 20% popust na čiščenje preprog!

več...

Storitve

Kemično čiščenje Kemično čiščenje – se izvaja brez dodatka vode zato ga nekateri imenujejo suho čiščenje (dry clean). To je specialno profesionalno čiščenje s standardiziranim organskim topilom in je primeren za večino tekstilnih materialov neobstojnih v vodi saj ne povzroča krčenja tkanine ali drugih poškodb.


PranjePranje – postopek, ki je dobro znan v vseh gospodinjstvih. Pomembne razlike industrijskega pranja v primerjavi z domačimi pralnimi stroji so:
uporaba specialnih detergentov prilagojenih točno določenim tkaninam, umazaniji in temperaturi pranja (posredno je obremenjevanje okolja manjše, učinki postopkov pa boljši), natančne mehanske prilagoditve posameznim tekstilijam, velike prostornine bobnov omogočajo pranje večjih kosov (posteljnine, blazin, spalnih vreč...).


Vodno čiščenje
Vodno čiščenje
– nov postopek, ki je alternativa kemičnemu čiščenju. Priporočamo ga za nego novih tekstilnih materialov, predvsem zaradi ohranjanja impregnacije in drugih apretur.


Likanje

Likanje – s specialnimi likalnimi napravami, občutkom ter trudom skušamo tekstilne izdelke po končanih postopkih čim bolj približati idealnim oblikam.

 

Impregnacija

Impregnacija – da naredimo vaše oblačilo vodoodbojno, oz. odbojno za madeže in druge nečistoče, ga z posebnim postopkom impregniramo. Pri že impregniranih oblačilih le to obnovimo ali ojačamo.


Šiviljska popravila
Šiviljska popravila
– tako ožanje kot širjenje, daljšanje in krajšanje pa tudi ostala popravila lahko opravimo pri nas, Vam pa s tem prihranimo čas in dodatne opravke.


Vzdrževanje usnja in krznaVzdrževanje usnja in krzna je sestavljeno iz čiščenja po prilagojenih postopkih.
Ti so odvisni od strojenja, vrste usnja, izvedbe usnjenega ali krznenega izdelka, maščenja, barvanja in niansiranja, impregniranja ter oblikovanja izdelka (specialni postopki likanja).


Dostava na dom
Dostava na dom
– večje količine oblačil, večje in težje kose (npr.: posteljnina, preproge...), pridemo iskat na vaš dom in vam jih po opravnljeni storitvi tudi dostavimo. Organiziramo tudi demontažo in ponovno montažo zaves vseh vrst.

Ne želimo biti največji, želimo pa biti najboljši!